När du behöver kommunicera effektivt med synskadade

Punktskrift (braille)

Kommunicera effektivt med synskadade med hjälp av punktskrift. Punktskriften heter på flera språk braille efter sin upphovsman Louis Braille. Punktskriften är de synskadades läs- och skriftspråk och alla barn lär sig punktskrift i den vanliga grundskolan. Även de flesta som får en grav synskada i vuxen ålder lär sig punktskrift. Punktskriften är uppbyggd av sex punkter som i olika kombinationer bildar bokstäver i alfabetet. Den är uppbyggd för det latinska alfabetet men används till exempel också för det arabiska.

Vi hjälper dig när du behöver punktskrift

Om du behöver kommunicera med synskadade bör du alltså överföra ditt material till punktskrift. Att bara lyssna på en talsyntes eller på ljudböcker är inte tillräckligt för den synskadade, eftersom man inte en uppfattning om hur ord och främmande namn skrivs ut, eller hur kommatering används och så vidare. Vänd dig till oss på Space 360 så hjälper vi dig. Vår samarbetspartner EMB konsult har mer än 30 års erfarenhet av att producera informationsmaterial, tidningar och böcker i punktskrift. EMB konsult arbetar inte bara med vanlig text från olika alfabet utan också med överföring av matematiska symboler och musiknoter.

Kontakta oss om punktskrift

Vill du veta mer om fördelarna med punktskrift, och hur vi kan hjälpa just din verksamhet? Kontakta oss så berättar vi mer.

Kontakt

Har du frågor, funderingar eller vill diskutera intressanta idéer och projekt är du varmt välkommen att höra av dig.

info@space360.se+46 (0) 8 449 23 90

Kontakta oss
close slider

    Låt oss kontakta dig!

    Fyll i formuläret nedan så återkommer vi inom kort.